Ministrul Sanatatii, interpelat in legatura cu situatia grava de la Institutul Inimii din Cluj

Deputatul PNL de Cluj, Virgil Pop, va depune luni o interpelare cu privire la situatia grava in care se afla Institutul Inimii din Cluj.

 

Potrivit documentului care va fi inaintat ministrului Sanatatii, Cseke Attila, medicii de la Institutul Inimii din Cluj sunt in imposibilitatea de a-si ajuta si opera pacientii din cauza lipsei fondurilor.

 

"S-au alocat extrem de putine fonduri pentru operatii, iar pe anul acesta vorbim de o cifra pentru doar 1.500 de operatii pe cord deschis, asta in conditiile in care ar fi fost nevoie de fonduri pentru 5 mii de astfel de interventii medicale. La Cluj, posibilitatea Institutului ar fi de 1.000 de operatii pe an, dar, din cauza lipsei banilor, spitalul a primit fonduri pentru doar 200 de operatii de acest fel", se arata in interpelarea semnata de deputatul Virgil Pop.

 

El sustine ca Institutul clujean a primit bani doar pentru 16 operatii la copii in acest an, in conditiile in care anual se nasc 1.000 de copii cu malformatii cardiace, care sunt operate doar la Cluj si Targu Mures.

 

Potrivit deputatului clujean, pe langa dramele provocate familiilor, si statul are de pierdut in aceasta situatie, pentru ca medicii le recomanda pacientilor operatii in strainatate, pentru care tot statul roman va trebui sa plateasca.

 

Virgil Pop ii cere ministrului Cseke Attila sa explice ratiunile existentei unui fond de bani atat de redus pentru Institutul clujean si sa precizeze care este strategia Ministerului pentru remedierea situatiei.

Comentarii Facebook