Rosal si Brantner, amendate cu 100.000 de lei pentru modul cum au deszapezit Clujul! Angajatii primariei vor fi sanctionati

 

Primaria Cluj Napoca a amendat firmele Rosal Group si Brantner Veres cu 100.000 de lei pentru modul cum au intervenit pentru deszapezirea strazilor din municipiu.

 

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei, Oana Buzatu, amenda este de cate 50.000 de lei pentru fiecare operator, deoarece s-a intervenit cu intarziere si clujenii au avut de suferit.


"Cele doua firme responsabile cu deszapezirea in municipiu, SC Rosal Grup SRL si SC Brantner Servicii Ecologice SA, au actionat astazi de la ora 06.45 pe strazile de urgenta I, iar de la ora 9.00 au inceput a doua interventie pe strazile de urgenta I. Ambele firme au intervenit cu cate 10 utilaje (solnite cu lama) pe fiecare sector pentru combaterea zapezii si a ghetii", a mai afirmat Oana Buzatu.


"Totodata angajatii Primariei care erau de serviciu in cadrul Comandamentul de deszapezire si care ar fi trebuit sa se asigure ca firmele de deszapezire incep interventiile in cel mai scurt timp de la inceperea ninsorii vor fi sanctionati pe linie administrativa, pentru nerespectarea obligatiilor de serviciu", a mai spus Oana Buzatu.

 

Prin contractul se deszapezire incheiat de Rosal si Brantner cu primaria, orasul a fost impartit in doua sectoare.

 

Sectorul I, este deszapezit de catre SC Rosal Grup SRL, si acopera cartierele Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, D. Rotund, si circa 80% din zona centrala sunt cuprinse 329 de strazi.

Pe sectorul II trebuie sa intervena SC Brantner Servicii Ecologice SA, care are in administrare cartierele Gheorgheni, Marasti, intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni si circa 20% din zona centrala. in total sunt 310 strazi pe care se va face deszapezire.

Comentarii Facebook