Miercuri 24 Aprilie

Romii din Ardeal vor să îl judece pe primarul din Târgu Mureş pentru că nu-i lasă să facă copii

 

Asociaţiile de romi din Transilvania vor să îl judecete pe primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, în stabor ţigănesc.

Reprezentantul mai multor asociaţii ale romilor din Transilvania, Aurel Pascu, a declarat că se va plânge și forurilor europene.

Vrem să îl aducem pe primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, în faţa unui stabor ţigănesc, să îl judece pentru declaraţiile făcute despre anchetele sociale obligatorii în cazul femeilor rome care nasc mai mulţi copii, având în vedere că, în judeţul Mureş, există comunităţi rome care respectă tradiţiile. Facem acest demers şi pentru că se presupune că Dorin Florea face parte din etnia romă şi va trebui să dea socoteală, mai ales că a fost votat de romii din Târgu-Mureş la alegeri, astfel că nu putea ajunge primar, într-un oraş unde sunt români, dar şi mulţi maghiari, fără voturile noastre. De asemenea, vom întocmi o scrisoare deschisă pe care o vor adresa forurilor europene prin care condamnăm discriminarea romilor”, a spus Pascu.

Ungaria acordă facilităţi pentru creşterea natalităţii, iar România vrea să stopeze creşterea populaţiei. Copiii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu şi nu ne putem opune ca femeile rome, care sunt mai aprige la pat, să nu dea naştere la copii. Noi susţinem ca femeile rome să nască şi câte 10 copii. Probabil că îi este cuiva frică de populaţia romă, să nu ajungă peste câţiva ani, mai numeroasă decât populaţia românească”, a mai spus Aurel Pascu.

Primarul din Târgu Mureș a spus că familiile cu venituri modeste și fără studii, cum sunt și cele de etnie romă, să nu poată face copii fără o anchetă social.

Comentarii Facebook