Românii îndemnați subtil să boicoteze Austria și să nu meargă la schi


Ministrul Turismului le cere românilor să nu meargă la schi în Austria, după ce oficialii de la Viena au spus că se opun intrării României în Schenghen.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a explicat că anula sunt 370.000 de români care merg în vacanțe în Austria. Acesta a spus că sunt și alte destinații frumoase.

Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000.

Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria.

E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului.

Cadariu spus că este de neînțeles atitudinea guvernului austriac. ”Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România - bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a conchis Cadariu.

Joi, 8 decembrie, România va cere un vot ferm pe aderarea la Schengen în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

Agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8-9 decembrie are ca punct pe ordinea de zi joi:  ”Miniştrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România şi vor urmări să adopte decizii în această privinţă.

”Miniştrii vor evalua, de asemenea, situaţia generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice”, conform agendei evenimentului.

Comentarii Facebook