Marti 7 Februarie

Ministrul Turismului spune că „nu numai în Austria sunt condiții bune de schiat”, după ce Viena s-a opus aderării României la Spațiul Schengen


Ministrul Turismului din România a calificat ca fiind „de neînțeles” atitudinea guvernului de la Viena care se opune aderării României la Schengen și îi sfătuiește pe români să aleagă alte destinații pentru a schia în detrimentul Austriei. 

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a declarat că numărul românilor care merg în vacanțe în Austria e în medie de 370.000, principala țintă fiind pârtiile de schi. Ministrul a adăugat că „nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat” și apoi a enumerat alte țări europene unde condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”, transmițând astfel un mesaj românilor în contextul în care Viena se opune aderării României la Spațiul Schengen

Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000”, a declarat ministrul Turismului miercuri, 7 decembrie, într-o intervenție televizată la Digi24. 

Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria. E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a mai spus acesta. 


Comentarii Facebook