Revolutionarii trebuie sa restituie indemnizatiile, calculate gresit de functionarii Casei de Pensii


Revolutionarii din toata tara trebuie sa returneze o parte din indemnizatiile primite din ianuarie 2011, pentru ca au fost calculate gresit, din vina functionarilor Casei de Pensii.

"In iulie 2010 indemnizatiile categoriilor pomenite mai sus au fost taiate cu 15%, fiind una dintre “masurile de austeritate”. Incepand cu luna ianuarie 2011, acestea ar fi trebuit marite cu 15%, procent care trebuia aplicat la suma rezultata in urma taierii din iulie 2010. Insa, din motive cunoscute doar de „specialistii” in domeniu, Casa de Pensii a aplicat procentul de 15% la suma din iunie 2010, adica dinaintea taierii. Prin urmare, timp de 12, in unele cazuri 15 luni, revolutionarii care au fost raniti in 1989, urmasii eroilor martiri, ingrijitorii revolutionarilor mutilati sau cu grad I invaliditate dar si cei care primesc pensii acordate sotilor supravietuitori au primit sume de bani in plus, bani pe care acum Casa de Pensii vrea sa-i recupereze.

Dupa umilinta de a le fi taiate drepturile banesti, care oricum sunt doar o palida recompensa a sacrificiilor facute in decembrie 2012, eroii Romaniei, cati mai sunt in viata, si urmasii lor, trebuie sa traieasca si disperarea de a fi executati silit. Curat recunostinta! Fara indoiala ca statul trebuie sa-si recupereze banii, dar eroarea savarsita trebuie sa fie platita de cei care au gresit, nu de catre cei care nu au nici o vina. Statul nu are dreptul sa-i batjocoreasca tocmai pe ranitii si urmasii celor ucisi in Decembrie 1989. Ar insemna ca fiecare dintre noi ne batem joc de curajul acelor oameni, iar eu refuz sa fiu parte a acestui demers", a subliniat deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu.

Acesta solicita "ministerului muncii si Casei Nationale de Pensii sa demareze o ancheta interna si sa identifice persona sau persoanele care se fac vinovate de aplicarea unor calcule gresite in cazul indemnizatiilor acordate eroilor si luptatorilor Revolutiei. La finalul anchetei  sa se intreprinda demersurile necesare recuperarii sumelor platite in plus de cei gasiti vinovati de aceasta eroare".

Comentarii Facebook