Realizările primarului Cristian Matei, din Turda. Traficul în oraș e infernal. Din BMW -ul de 100.000 de euro nu simte disconfortul


Primarul Cristian Matei din Turda nu se poate lăuda cu foarte multe lucruri în mandatul 2020 - 2024. Prin oraș se circulă bară la bară, peste tot fiind lucrări interminabile. 

40 de minute de la Spitalul municipal Turda până la Dedeman. Mulțumim autorităților locale”, a exclamat un localnic. Practic, Spitalul este la intrare dinspre Cluj, iar Dedeman este lângă podul de peste Arieș. 

Distanța este 2,7 kilometri și ar trebui parcursă în 15 minute. 

Primarul Cristian Matei este la al doilea mandat, iar ”obrazul” îi mai poate fi salvat numai de drumul legătura pe care Guvernul îl va face de la DN1, din Tureni, spre Autostrada Transilvania, care va scoate traficul greu din Turda, urmând să funcționeze ca o centură ocolitoare. Realitatea este că, de 30 de ani, deja Turda trebuia sa aiba o centură care să facă legătura spre Câmpia Turzii. 

Oricum, și acest proiect al drumului de legătură, de 7 - 8 km, promis de cel puțin 10 ani (ultima dată, în 2020, ministrul Transporturilor Lucian Bode, coleg de partid cu Matei, îl promitea la Cluj) va mai dura până va fi realizat.

În luna aprilie 2023 s-a lansat licitația pentru acest proiect estimat la 569,2 de milioane de lei. Sunt două firme care au depus oferte, dar încă nu s-a anunțat cine este câștigătorul sau dacă este un câștigător.

Lucrările ar trebui să înceapă la finalul anului 2023 și să fie terminate până în august 2026.

trafic-TN-1200x675.jpg


Comentarii Facebook