Război în politică: ”Ponta e mai obsedat de imagine decât Băsescu”


Consultantul politic Cozmin Gușă l-a atacat pe premierul Victor Ponta în cadrul unei emisiuni televizate, spunând despre acesta că are mai multe minusuri decât plusuri și că este mai obsedat de imagine decât Traian Băsescu.

"Autoritatea cu care Ponta îşi conduce guvernul îl face să personifice într-un mod fundamental activitatea guvernamentală, foarte multă speranţă, foarte puţine realizări, foarte multă imagine, puţină acţiune, puţină încredere din partea celor care i-au acordat votul şi care cred că România ar putea să fie schimbată prin acţiunea unui guvern personificat de către Ponta", a spus Guşă, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Guşă a spus despre Crin Antonescu şi Victor Ponta aveau şansa de a reforma partidele.

"Au ramas cu neputinţele lor, nereformându-şi partidele... baroni, corupţi, îi preseaza si-i obligă să impună clientela în loc de oameni competenţi care n-ar fi generat dezastrul Oltchim, CFR Marfa, nu ar fi manageriat atât de prost negocierile cu FMI”, a mai punctat COzmin Gușă.

Consultantul consideră că momentan opoziţia este foarte slabă, PDL fiind "rupt în bătălii interne între tabăra pro-Băsescu şi anti-Băsescu".

"O opoziţie foarte slabă, văd aceste licăriri de la nivelul PDL prin Cătălin Predoiu care înţeleg că doreşte să construiască ceva în acest moment, dar şi această slăbiciune fundamentală a opoziţiei, cu un PDL decimat, rupt în bătălii interne între tabăra pro-Băsescu şi anti-Băsescu, cu tabăra anti-Băsescu care a câştigat şi o tabără pro-Băsescu care se pregăteşte să contraatace, deci pierdut în lupte interne, nu a fost de natură să poată să preseze un guvern care se gândeşte mai mult la imagine, datorită obsesiei legată de imagine a premierului Ponta, care este chiar mai obsedat de imagine decât Traian Băsescu, dacă vă puteţi închipui că există aşa ceva, şi a unor miniştri mult prea obedienţi sau această premieră nedorită pentru România şi pentru guvern, legată de Fenechiu, o alegere total neinspirată, defectuoasă, care, din punct de vedere politic, pe scala credibilităţii europene a dus foarte jos România, din nefericire spun asta. Şi asta nu poate să fie justificată de niciun joc politic, era evident că orice om care studiază cu sânge rece şi fără sentimentalisme dosarul lui Fenechiu ar fi dat acest verdict. Suntem azi într-un moment în care România şi cei care i-au acordat încredere acestui guvern se pregătesc să-l părăsească pentru că nu a avut rezultate. Din nefericire pentru noi, cei care sunt în măsură azi să dea răspunsuri fac parte dintr-o generaţie de noi politicieni care nu confirmă", a mai spus Cozmin Guşă.

Comentarii Facebook