RATUC vrea sa transforme 15 autobuze articulate in troleibuze! Investitia se ridica la aproape 3,8 milioane de euro


Regia Autonoma de Transport Urban Calatori Cluj (RATUC) vrea sa transforme 15 autobuze articulate in troleibuze si sa investeasca aproape 3,8 milioane de euro in acest proiect.

RATUC Cluj a lansat o licitatie pe SEAP privind "echiparea a 15 bucati autobuze marca Renault VI, tip PU07A13P//Agora, din parcul propriu, cu echipament de tractiune electrica in vederea transformarii in troleibuz si utilizării pentru transportul urban de calatori in Municipiul Cluj Napoca".

De asemenea, pentru informarea calatorilor troleibuzele vor trebui sa fie dotate la exterior, in fata, lateral si spate, cu echipament pentru afisarea numarului liniei de traseu, denumirea capetelor liniei de traseu si a altor anunturi inclusiv a celor cu caracter publicitar. La interior troleibuzele vor fi dotate cu echipamente pentru afisarea si anuntarea statiilor de pe traseu si a altor anunturi cu caracter publicitar. Se va face si o dotare cu echipamentul di softul necesar pentru numararea calatorilor transportati, se mai arata in anuntul de licitatie.

"Pentru asigurarea unor costuri de intretinere şi exploatare reduse, troleibuzele se vor dota cu sistem de autodiagnoza pentru toate sistemele care concura la siguranta circulatiei, microclimat, sisteme de informare calatori, consum energie electrica, energie recuperata, km parcursi, ore functionare agregate si subansambluri importante de pe troleibuz (compresor, echipament electronic de putere, alte echipamente electronice care echipează troleibuzele) etc", precizeaza reprezentantii RATUC in caietul de sarcini.

Valoarea cobtractului este curprinsa intre 3,6 si 3,75 milioane de euro, iar termenul limita de primire a ofertelor este 21 februarie 2011, urmand ca in 90 de zile noile troileibuze sa fie puse in functiune.

Comentarii Facebook