RATUC nu folosește cele mai bune autobuze în zona Metropolitană. Când vin noile autobuze?

 

Primarul Emil Boc a declarat că la licitația privind cumpărarea a 50 de autobuze noi au depus oferte firmele Mercedes și Solaris. 

 

Termenul de adjudecare este de 25 de zile. Asta înseamnă că pe 20 iunie putem adjudeca câștigătorul, mai ales că sunt numai 2 firme. Chiar dacă ar fi contestații, deja din septembrie sau octombrie s-ar putea începe achiziția. 

 

Graficul de achiziții va fi stabilit de RATUC, dar firmele vor putea livra toate autobuzele dacă vom cere. Am pus la licitație condiții dure ca să nu vină orice buticar și să se înscrie. Sunt firme mari care să poată aduce toate autobuzele, dacă vrem. Oricum, va fi un grafic de lucrări”, a declarat Emil Boc la emisiunea Știri de Cluj LIVE. (Vezi AICI declarația la minutul 16.00)

 

Primarul a recunoscut că în zona Metropolitană sunt folosite autobuze pe care RATUC le avea în așteptare, ”pe care nu le-a folosit în municipiu pentru că nu era nevoie. Le-a utilizat o perioadă de timp”, a adăugat Emil Boc. 

 

Autobuzele noi vor fi plătite din bugetul local.

 

Mercedes sau Solaris vor vinde 50 de autobuze la Cluj. Sunt singurele firme înscrise la licitația de 11,5 milioane de euro

Comentarii Facebook