Cine va conduce Consiliul Județean Cluj, după arestarea lui Uioreanu?

 

Consiliul Județean (CJ) Cluj va fi condus până la numirea unui interimar de către vicepreședintele Ioan Oleleu.

 

Conform prevederilor legale, prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, trebuie să primească de la Curtea de Apel Cluj decizia de arestare preventivă a lui Horea Uioreanu, iar apoi, în 48 de ore, să constate că e suspedat mandatul acestuia și să anunțe CJ Cluj. Consiliul Județean trebuie apoi convoace o ședință prin care să fie desemnat un înlocuitor dintre cei doi vicepreședinți, Ioan Oleleu (PSD) sau Vakar Istvan (UDMR).

 

În condițiile în care alianța locală dintre PSD și PNL ar fi funcționat, atunci președintele interimar al CJ Cluj ar fi fost ales Ioan Oleleu, dar legăturile dintre cele două partide s-au răcit.

 

Surse din cadrul PDL au declarat că partidul va susține PNL în următoarea ședință a CJ Cluj pentru a-l debarca pe unul dintre vicepreședinți și a-l schimba cu un candidat susținut de cele două partide, care apoi să devină președinte interimar al Consiliului Județean Cluj.

 

Conducerea PDL va analiza modul în care va acționa în acest ”război”, urmând ca apoi să discute și cu cei de la PNL Cluj.

 

Pentru numirea unui nou vicepreședinte este de nevoie de majoritate simplă, de 22 de voturi. Astfel că PNL și PDL vor mai avea nevoie de voturi fie de la PPDD, fie de la UDMR, partid interesat să își mențină în fucție vicepreședintele, pe Vakar Istvan. 

 

Repartizare voturi: 

 

 

13 voturi PSD (8 consilieri) + UDMR (5 consilieri)

 

20 - PNL (8 consilieri) - PDL (12 consilieri)

 

3 - PPDD 

 

Uioreanu, Ioan Bene și Vasile Pogăcean ARESTAȚI - VIDEO

Comentarii Facebook