Rareș Bogdan a dezvăluit ce va face PNL -ul dacă guvernul Orban nu trece de Parlament


Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a explica că dacă prima propunere a PNL -ului pentru funcția de premier va cădea în Parlament, aceeași echipă va încerca încă o dată să primească votul aleșilor.

În cazul în care nu vor reuși să-i convingă și parlamentarii vor considera că nu au de ce să voteze un guvern condus de PNL sau în jurul PNL, vom ajunge la situația în care guvernul să cadă în Parlament. Noi vom merge și-n a doua situație, în cazul în care s-ar întâmpla acest lucru, deci n-are rost să continue această stare de fapt, că noi vom merge cu același candidat, noi nu schimbăm candidatul de premier, dacă președintele pe dânsul îl alege. Deci, noi mergem cu același candidat și foarte probabil dânsul va merge cu același guvern. Așa că dacă vor să-l cadă încă o dată, vom ajunge la anticipate. Noi ne dorim anticipate, eu sunt unul dintre cei care militează pentru anticipate”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Și Victor Ponta a spus că ”pentru Pro România ar fi bune alegerile anticipate, noi n-am intrat prin alegeri, acum, în urma votului de la europarlamentare, ne-am dori să participăm. Problema este să ai o majoritate pentru așa ceva, pentru că UDMR a spus clar nu, ALDE a spus clar nu, PMP a spus clar nu și PSD normal că n-or să vrea. Doi: chiar dacă ne înțelegem toți, nu se poate dizolva Parlamentul în ultimele șase luni ale mandatului dlui Iohannis, deci se poate la anul, asta înseamnă că o să avem alegeri odată cu cele locale, ceea ce e un lucru foarte bun, din punctul meu de vedere”, a arătat Victor Ponta, la Digi 24.

Propunerea PNL pentru funcția de premier este Ludovic Orban.

Comentarii Facebook