Raluca Turcan i-a urat ”La mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803


Raluca Turcan, lider al PNL, parlamentar de Sibiu, i-a urat ”Lam mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803.

Internauții au făcut mișto cumplit de Turcan, care a șters urarea, dar a venit cu o explicație:

Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească. 

Așadar,  

Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie. 

Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. 

Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet. 

Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România. 

Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie. 

Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00. 

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! 

Lor, “La Mulți Ani” cu executare!”.

Comentarii Facebook