Floreștiul modernizează centrul vechi! Dezbatere publică în Parcul Poligon pentru revitalizarea zonei


Floreștenii sunt chemați marți, 27 Iulie, în Parcul Poligon, începând cu ora 17:00, pentru a dezbate un proiect de revitalizare a centrului vechi al Floreștiului.

Florești este parte dintr-un proiect pilot la nivel național și anume, cel de URBANISM PARTICIPATIV. În acest proiect vom utiliza o inovație tehnologică, aplicația celor de FURBAN, cu ajutorul căreia locuitorii Floreștiului vor putea sa facă propuneri reale pentru zona studiată. 

Zona asupra careia se va lucra în această primă etapă este cea a centrului vechi al Floreștiului, dintre străzile Andrei Muresanu și Gheorghe Doja care, în acest moment, este o zonă cu o degradare accentuată. 

Cum se va desfășura această întâlnire

Fiecare participant din public va primi o tableta în care va fi încărcată randarea cu propunerea de modernizare a zonei și va avea posibilitatea să facă propuneri concrete. 

Aplicația va fi disponibilă până la sfârșitul verii pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată să vină cu propuneri. La sfârșitul acestui proiect vom avea o propunere completă de modernizare și regenerare a acestei zone. 

Acest proiect este susținut în parteneriat cu Zona Metropolitana Cluj, Centrul de Inovare și Imaginație Civică Cluj Napoca, Municipiul Cluj-Napoca  și Banca Mondială”, a precizat primarul Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook