Ministrul Dezvoltării îi spulberă visul lui Emil Boc de regionalizare a României: Sunt numai declarații politice


Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, spune clar cp în România Constituţia nu permite o regionalizare a României, așa cum vrea Emil Boc.

De regionalizare putem să discutăm în momentul în care modificăm Constituţia. Până atunci, aceste declaraţii, din punctul meu de vedere, sunt declaraţii inerente, politice, la care nu am ce să comentez. Astăzi Constituţia nu permite o regionalizare", a declarat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează un proiect al primarului Clujului, Emil Boc, privind regionalizarea, conform Agerpres.ro.

Preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, vorbește deja de mai bine de o lună la fiecare apariție publică despre un proiect de lege prin care să se acorde facilităţi administrative în cazul unificării voluntare a unei unităţi administrativ-teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat că susține proiectul, care se pare că nu are nicio bază constituțională, fiind mai degrabă legat de nevoia de imagine publică în preajma alegerilor pentru funcția de președinte al PNL și controlul asupra guvernării. 

România urmează să gestioneze bugetul din PNRR, iar următorii ani vor fi cei în care licitațiile publice vor curge pe bandă rulantă.

Comentarii Facebook