PSD il acuza pe Moisin ca nu a respectat calendarul elaborarii bugetului local


Consilierii locali PSD sustin ca bugetul local pe anul 2012 a fost facut pe genunchi si ca nu s-a respectat calendarul elaborarii acestuia.

"Legea finantelor publice spune ca bugetul local trebuie definitivat in 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a Legii Bugetului de stat, asta insemna data de 5 ianuarie. Viceprimarul Radu Moisin a incalcat acest termen, prezentand si afisand pe site-ul primariei la acea data doar valorile totale ale bugetului. Detaliile de buget si lista de investitii pe care s-a fundamentat acest buget a fost prezentata abia in 18 ianuarie", a declarat consilierul local PSD Claudia Anastase.

Dupa ce a fost definitivat si publicat proiectul de buget local, se pot depune contestatii in 15 zile, iar mai apoi in 5 zile de la data expirarii acestei date bugetul poate fi supus aprobarii.

Democrat-socialii il acuza pe primarul interimar Radu Moisin ca nu a acordat sansa opozitiei din Consiliu Local sa participe la dezbateri pe proiectul bugetului local.

"In 20 ianuarie a avut loc un simulacru de dezbatere, insa nu s-a intamplat practic nimic, o dezbatere nu dureaza 5 minute. Daca noi nu avem acces la aceste informatii atunci cum poate sa aiba un simplu cetatean? Il somam pe primarul interimar sa vina la o dezbatere reala pana la mijlocul lunii februarie", a mai spus Claudia Anastase.

In caz contrar, consilierii locali PSD vor contesta proiectul si nu vor vota bugetul local.

Comentarii Facebook