Miercuri 17 Aprilie

PSD Cluj susține înființarea a DOUĂ parcuri în Gheorgheni și Hoia

 

PSD Cluj susține inițiativa grupului civic SOS Lacurile Gheorgheni, care propune administraţiei locale amenajarea unui parc în partea de est a oraşului, în zona lacurilor din Gheorgheni, proiect susținut și de Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România.

 

Având în vedere penuria de spațiu verde din zona de est a municipiului Cluj-Napoca, proiectul este binevenit comunității clujene, acesta prevăzând realizarea celui mai mare parc al orașului, în zona Lacurilor Gheorgheni, cu câteva zeci de hectare mai mare decât Parcul Central.

 

Acest proiect reprezintă o mostră de interes public a comunității clujene, o viziune cu efecte recreaționale și culturale pe termen lung, pe mai multe generații, care poate deveni un punct suplimentar de atracție turistică pentru Cluj-Napoca”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

În ultimii ani locuitorii orașului au semnalat în mai multe situații lipsa spațiilor verzi, astfel social-democrații clujeni propun executivului local să ia în considerare și zona Hoia: ”Este vorba despre terenul din zona Hoia, care începe de la Cheile Baciului şi se întinde până aproape de Muzeul de Etnografie. Şi aici se poate amenja un parc, însă mai înainte ar trebui soluţionat litigiul dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca. Eu cred că acest teren trebuie să revină Consiliului Judeţean, pentru că aparţine Muzeului Etnografic”, a completat Remus Lăpușan.

Comentarii Facebook