Miercuri 24 Aprilie

PSD Cluj organizeaza o expozitie fotografica de Dragobete! Tema: perechi de indragostiti


PSD Cluj organizeaza o expozitie de fotografii avand ca tema: instantanee foto surprinse pe strada a unor perechi de indragostiti.

Campania de strangere de fotografii se va desfasura in zona centrala si cartierul Gheorgheni, organizatorii fiind Presedintele OF PSD Cluj, Mihaela Rozor, vicepresedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea, consilierul judetean, Teodor Pop Puscas si Horea Chirtes.

"Este foarte important sa sprijinim traditiile inainte de alte sarbatori importate. Romania are specificitatiile ei care aduc un surplus de valoare culturala Uniunii Europene. Dragobetele, fiul Babei Dochia reprezinta una dintre traditiile romanesti nealterate de trecerea vremurilor, de schimbarea regimurilor politice, astfel promovarea si sprijinirea acestei traditii fiind cu atat mai necesara" a declarat Mihaela Rozor.

"Este frumos ca avem un Cupidon ori Eros autohton, o sarbatoare a dragostei, autentica, romaneasca. Cred ca obiceiul fetelor si flacailor imbracati de sarbatoare, ce se intalneau in fata bisericii si plecau sa caute prin paduri si lunci, flori de primavara trebuie pastrat si promovat. Dragobetele, este o marca inregistrata a spiritului imaginativ, a talentului creator pe care romanii l-au avut din generatie in generatie", a declarat Aurelia Cristea.

Regulamentul de desfasurare a concursului poate fi consultat pe site-ul PSD  CLUJ www.psdcluj.ro.

Comentarii Facebook