PSD Cluj l-ar vrea candidat la Primăria Cluj-Napoca pe Dragoș Damian, CEO Terapia - EXCLUSIV


Președintele interimar al PSD Cluj, Gheorghe Șimon, a spus miercuri, 1 iulie, la o ședință informală a conducerii filialei, care a avut loc la Câmpenești, că s-a discutat cu CEO -ul Terapia, Dragoș Damian, pentru a candida la funcția de primar al Clujului. Cei prezenți la discuția de la Câmpenești au fost de acord cu propunerea, dar au avut rezerve că Damian va accepta.

Ne-a transmis domnul Șimon că ar fi fost ceva discuții cu domnul Dragoș Damian și că așteaptă un răspuns. Nu cred că va accepta să candideze, știind că nu îl poate bate pe Emil Boc. Este o soluție agreată de noi, dar mă îndoiesc că va accepta”, a declarat un primar prezent la întâlnire. 

Știri de Cluj a luat legătura cu Dragoș Damian, iar acesta a spus că a refuzat orice propunere de a candida și că nu este interesat de a intra în politică. ”Nu vreau să candidez și nu știu de ce mă întrebați pe mine așa ceva. Eu nu am dorința de a candida la Primăria Cluj-Napoca. Am foarte multe proiecte în derulare. Mulțumesc mai multor partide politice care s-au gândit la mine, sunt onorat, dar am foarte multe proiecte la care lucrez și cred că pot ajuta Clujul mult mai bine de pe poziția pe care o am, decât de pe o altă poziție unde nu am pregătire”, a spus Damian.

CEO ul Terapia crede că un politician se crește în 10 - 20 de ani, nu prin ”transferarea” unei personalități cu imagine bună pentru a atrage voturi. 

Eu nu vreau să intru în politică. Am declarat-o de multe ori. Pot să ajut orice partid politic pe politici publice industriale, pe politici de sănătate, dacă îmi cer sfatul. Unii o fac, dar nu îmi doresc să intru în politică. Eu cred că un politician se crește, așa cum se crește un manager în 10 - 20 de ani. Nu poți merge de pe poziția de manager pe poziția de administrator peste noapte. Am dat întotdeauna două exemple, a unui pilot de avion și a unui chirurg pe inimă, care sunt două persoane la vârf de competență și de profesionalism, dar nu poate unul să facă celălalt. Trebuie să creăm politicieni și administrator de carieră, așa cum se creează un administrator de top și nu poți să sari dintr-o postură în alta în câteva luni. PR-ul te ajută câteva luni, dar apoi poate apărea un eșec”, a mai spus Damian.

Conform surselor Știri de Cluj, PSD Cluj va sonda o serie de personalități pentru a vedea care are șanse de a candida cu succes la Primăria Cluj-Napoca. Pe lângă Dragoș Damian, ar urma să fie testat și profesorul universitar clujean Popa Irimie, fost consilier local.

PSD Cluj a mai purtat discuții și cu Ștefan Gadola, fondatorul Energobit, pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, dar lucrurile s-au blocat.

Gadola a refuzat orice candidatură, în cele din urmă, deși a fost testat de PSD Cluj, care a comandat un sondaj de opinie.

Comentarii Facebook