Vineri 12 August

PRO România Cluj: ”Respectați cetățenii din Așchileu!” - FOTO cu praful de pe drum și mașini cu roți rupte


PRO România Cluj cere Consiliului Județean Cluj să ia de urgență măsuri pentru a le asigura cetățenilor din Așchileu respectarea drepturilor și condiții decente de trai, pe durata lucrărilor la DJ109. 

În urmă cu mai bine de o lună, PRO România Așchileu a solicitat Consiliului Județean Cluj luarea tuturor măsurilor necesare pentru diminuarea poluării cu praf datorată lucrărilor de modernizare a DJ109, precum și presemnalizarea corespunzătoare a acestor lucrări și a materialelor depozitate pe drum, care pun în pericol siguranța cetățenilor care circulă pe tronsonul menționat. Deși, în adresa de răspuns, Consiliul Județean Cluj își cerea scuze pentru situația creată, încă nu a fost implementată nicio măsură pentru reducerea disconfortului cetățenilor.

FB_IMG_1593546377899.jpg

Discutăm despre lucrări care vor dura doi ani de zile. E inadmisibil să venim în fața cetățenilor cu scuze, invocând . Peste tot în lume se execută lucrări de modernizare a drumurilor, dar fără a pune în pericol siguranța cetățenilor și fără a le face viața insuportabilă timp de doi ani. În bugetul proiectului trebuiau prevăzute sume și pentru reducerea impactului negativ al acestui proiect asupra calității vieții comunității din zonă. În orice caz, ne așteptăm ca în cel mai scurt timp să se ia măsuri, cu toată responsabilitatea”, transmite Remus Lăpușan, lider PRO România Cluj.

Printre problemele pe care PRO România le semnalează se numără:

-starea precară a drumului în lucru, cu gropi, denivelări mari, care duc la daune asupra mașinilor (poza atașată este de duminică, în satul Fodora)

-lipsa trotuarelor care să permită circulația pietonilor

-lipsa semnalizării lucrărilor, care poate duce la accidente

-aerul irespirabil din cauza prafului ridicat de mașini și faptul că nu există nici măcar o cisternă cu apă care să umezească drumul pentru a împiedica ridicarea prafului (poză atașată cu mamă cu copil în cărucior acoperit de nor de praf, în Așchileu Mare) 

-depozitarea tuburilor de beton și balastru pe drum, fără a fi semnalizate și care ocupă mai bine de jumătate drumul

-aruncarea balastrului pentru acces în curți, se produc diferențe de nivel, se observă greu și poate provoca accidente

-împiedicarea accesului în curțile caselor datorită depozitării de pământ și balastru pe pod în fata porții

”Dezinteresul total, neimplicarea și lipsa de responsabilitate a autorităților locale și județene produc repercursiuni asupra cetățenilor comunei. Deja discutăm despre mașini avariate ca urmare a lucrărilor de la drumul județean 109. În curând, poate vom discuta despre oameni răniți sau despre agravarea unor boli la plămâni după expunerea zilnică, pe o perioadă îndelungată, la nori de praf și toxine. Disprețul la adresa cetățenilor din Așchileu trebuie să înceteze!”, subliniază liderul PRO România Așchileu.

IMG_20200630_224025.jpeg

IMG_20200630_224234.jpeg

FB_IMG_1593546319034.jpg

IMG_20200630_195858.jpeg

IMG_20200630_224056.jpeg

IMG_20200630_183232.jpeg

IMG_20200630_224939.jpeg

Comentarii Facebook