PSD Cluj: În primele cinci luni din 2014, numărul de joburi a crescut cu 100.000

 

Conform datelor statistice publicate de Institutul Naţional de Statistică, de la 1 ianuarie şi până la sfârşitul lunii mai în România au apărut 100.000 de locuri de muncă.

 

Creşterea numărului de locuri de muncă poate fi explicată prin rezultatele bune din economie apărute și ca urmare a majorării PIB din 2013 şi din 2014. Astfel, datorită majorării cererii pentru produse industriale româneşti, numeroase societăți au avut nevoie să angajeze personal suplimentar pentru a putea face faţă comenzilor. De asemenea, creşterea consumului intern a contribuit la creșterea numărului de locuri de muncă în industrie, precum şi  în sectorul comercial”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

Social democrații clujeni consideră că aceste ”rezultate bune din economie se datorează și măsurilor adoptate de Guvern începând cu 1 iulie 2014, una dintre măsurile guvernamentale care a provocat direct scăderea şomajului fiind programul ”Subvenţii pentru 20 de joburi”.

 

PSD Cluj reamintește că tot din 1 iulie 2014 cabinetul Ponta a adoptat şi neimpozitarea profitului reinvestit prin intermediul acestui stimulent, creându-se un mediu de afaceri propice investiţiilor, indirect stimulând creșterea numărului de locuri de muncă”.

Comentarii Facebook