PSD Cluj îl acuză pe Emil Boc că s-a plictisit de Cluj-Napoca şi aruncă cu noroi în politica externă

 

PSD Cluj îl acuză pe Emil Boc că s-a plictisit de Cluj-Napoca şi "împroşcând cu noroi, într-o acţiune guvernamentală". 

 

PSD Cluj constată că expertiza lui Emil Boc în domeniul politicii de caviar, a deplasărilor externe în vremea când spre nefericirea noastră era premierul României, este una consistentă, în trecut acesta cheltuind, de exemplu, pentru un discurs de aproximativ 5 minute la New York (21-24 septembrie 2010), aproximativ 1.000.000 dolari, însoţit fiind de o delegaţie de 35 de persoane! 

 

"Suntem dispuşi să-i completăm dlui. Emil Boc carenţele de informare, anunţându-l că în urma vizitelor în China, Azerbaidjan, Kazahstan şi Uzbekistan, perspectiva unor noi investiţii străine majore în România este pozitivă, oficialii guvernamentali purtând discuţii inclusiv cu giganţii telecom Huawei şi ZTE, care au deja investiţii în România şi sunt interesaţi să le extindă, sau China Nuclear Electric, cu care premierul a discutat despre proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Cernavoda, dar şi alte proiecte, cum ar fi hidrocentrala Tarniţa-Lapuşteşti", a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

 

În China, premierul Victor Ponta a avut întâlniri la cel mai înalt nivel cu omologul său chinez, dar şi cu preşedintele Republicii Populare Chineze. Faptul că la doar câteva luni de când cei doi oficiali chinezi şi-au preluat mandatele, iar un premier român este primit la cel mai înalt nivel, reprezintă un semnal pozitiv pentru ţara noastră, a mai spus Remus Lăpuşan.

 

La Baku, premierul a discutat cu preşedintele azer despre accelerarea proiectului AGRI, prin care vor fi furnizate gaze lichefiate din Azerbaidjan, prin Georgia, către România şi Europa. De asemenea, au existat discuţii şi cu reprezentanţii companiei SOCAR, care sunt interesaţi de preluarea Oltchim şi care vor veni în România în lunile următoare pentru discuţii mai avansate.

 

La Astana, primul-ministru Victor Ponta a discutat cu oficialii kazahi despre memorandumul dintre statul român şi The Rompetrol Group, deţinut de KazMunaiGas, cât şi despre acel fond de investiţii în valoare de 1 miliard de dolari, pentru proiecte energetice din România, la care statul nostru va avea o participaţie de 20%, fără însă a contribui cu vreun ban.

 

La Taskent, premierul a discutat despre posibilitatea companiilor româneşti de IT de a participa la proiecte în Uzbekistan. De asemenea, uzbecii s-au arătat interesaţi de medicamentele româneşti, fiind interesaţi să importe medicamente produse de Antibiotice Iaşi.

 

PSD Cluj îi aminteşte lui Emil Boc şi de vizitele din cele peste 30 de ţări din ultima perioadă, cât şi de întâlnirile la nivel înalt cu demnitari din state occidentale: Germania, Franţa, Austria, Italia, Polonia, Spania, UE, SUA, China, aceste deplasări externe confirmând perspectiva unor noi investiţii străine majore în România.

 

Boc l-a atacat pe Ponta: Pentru shopping, nu trebuia să ia o aeronavă să meargă în China

Comentarii Facebook