PSD Cluj despre sprijinul de plată al ratelor: Guvernul a luat trei măsuri importante la începutul lunii



PSD Cluj sprijină decizia Guvernului Ponta de a acorda ajutor de plată a creditelor pentru persoanele cu un salariu mai mic de 1.600 de lei.

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, susține că Guvernul ponta a luat trei măsuri importante la începutul acestei luni:

Prima masură, care va fi adoptată prin OUG, va sprijini toate persoanele fizice care au credite la bănci și un venit maxim lunar de 1600 de lei, inclusiv, și nu au restanțe mai mari de 90 de zile. Acestea vor putea beneficia de reducerea ratei lunare la bancă la jumătate, dar nu mai mult de 500 de lei, pentru o perioadă de 2 ani. După acești doi ani, vor plăti diferența redusă, dar statul le va oferi un credit fiscal de 200 de lei lunar, pentru a-i ajuta”, a declarat Remus Lăpușan.

Totodată liderul social democraților a anunțat că USL a dispus limitarea comisioanele interbancare pe care banca emitentă a cardului le percepe și adoptarea metodologiei cutirii impozitului de 16% pentru profitul reinvestit.

O altă măsură importantă luată de guvernul USL este limitarea comisioanele interbancare pe care banca emitentă a cardului le percepe de la banca acceptatoare, prin ale cărei terminale se realizează plata la comerciant, la 0,2% pentru cardurile de debit și 0,3% pentru cardurile de credit.

De asemena, până la 1 iulie Guvernul va veni cu măsurile și metodologia pentru implementarea scutirii impozitului de 16% pentru profitul reinvestit. Statul nu va pierde bani din această măsura, ci va câștiga 24%, contravaloarea TVA pentru ce se va achiziționa”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Comentarii Facebook