PSD Cluj consideră că punerea lui Seplecan în CJ Cluj va cauza mari probleme: ”Blocajul instituției va deveni total”



Social democrații clujeni contestă, din nou, numirea lui Mihai Seplecan în fruntea Consiliului Județean Cluj, invocând faptul că liberalii au întocmit amendamentul re privea abrogarea hotărârii de demitere inițială după realizarea votului și nu înainte, cum ar fi trebuit.

După exercitarea operațiunii de vot ce privea eliberarea din funcție a dlui. Ioan Oleleu, vicepreședintele CJ Cluj, paradoxal a fost întocmit un amendament (amendamentele se realizează înainte de vot și nu după) care privea abrogarea hotărârii de demitere inițială, acesta producând efecte după încetarea suspendării generată de litigiul pe rol. Chiar dacă au schimbat sintagma de “eliberare din funcție“ cu cea de “revocare” din punct de vedere juridic produce aceleași efecte juridice. Eludarea informațiilor cu ceea ce este cert.

Pe lângă faptul că amendamentul trebuia realizat înainte de vot, în amendament se face referire la hotărârea de consiliu 161 și nu la hotărârea de consiliu 169.

Totodata acest proiect de hotărâre privind revocarea domnului Oleleu a primit aviz de nelegalitate din partea aparatului de specialitate ceea ce întărește și mai mult suspiciunea de ilegalitate.

Conform prevederilor legale, atribuții de președinte poate să primească doar un vicepreședinte în funcție iar la data și ora aprobării hotărârii prin care dl. Mihai Seplecan primește atribuțiile de președinte nu era redactată hotărârea de Consiliu Județean prin care era numit vicepreședinte, pentru a putea fi comunicata, deoarece actele administrative cu caracter individual intră în vigoare de la data comunicării sub semnătura, destinatarului așadar dl. Seplecan nu putea primi atribuții de președinte al Consiliului Județean Cluj”, transmit reprezentanții PSD Cluj.

Aceștia spun că ”în momentul când dl. Vákár István va semna Hotărârea și va lua la cunoștință de preluare a atribuțiilor, de către dl. Mihai Seplecan, din punct de vedere legal, nimeni nu mai are atribuții de președinte la Consiliul Județean Cluj iar blocajul instituției va deveni total”.

PSD Cluj mai susține că ”pentru proiectele europene desfăsurate în acest moment, responsabilii sunt obligați să anunțe în regim de urgență numele ordonatorului de credit. Astăzi, aceștia se întreabă care este acel reprezentant al ordonatorului de credit pentru că o comunicare greșită a acestuia ar avea repercursiuni incalculabile pentru proiectele desfășurate”.

Comentarii Facebook