Marti 25 Februarie

PSD Cluj cere demisia ministrului Sanatatii, Cseke Attila


PSD Cluj cere demisia ministrului Sanatatii ca urmare a incendiului de la maternitatea Giulesti, unde au murit 5 copii si alti 6 sunt raniti grav.

"Consideram ca ultimele evenimente, decesul celui de-al cincilea bebelus, in urma tragediei de la Maternitatea Giulesti, ne indreptatesc sa ii cerem dlui ministru Cseke demisia, in conditiile in care problema este una a sistemului, pentru ca din nefericire astfel de cazuri se pot intampla peste tot in tara", a declarat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

Social democratii anunta ca s-au intalnit cu sindicalistii din sistemul sanitar si concluzia trasa este ca problemele apar din cauza subfinantarii sistemului.

"De asemenea, una dintre primele masuri care trebuie luate este deblocarea posturilor pentru ca majoritatea spitalelor au deficite mari de personal. La maternitatea Giulesti, in loc de 4 asistente medicale cate ar fi fost necesare, exista doar una. In aceste conditii, acestor cadre medicale le este imposibil sa nu greseasca si, din pacate, se greseste pe seama vietilor omenesti. In contextul acestor drame, descentralizarea facuta de PDL prin care spitalele au fost trecute in subordinea autoritatilor locale, nu face altceva decat sa scuze Guvernul Boc care acum arata cu degetul spre primari, asa cum a facut si ministrul Cseke Attila", a mai spus Lapusan.

Reprezentantii PSD Cluj au identificat si o serie de masuri care ar aduce mai multi bani in sistem: parteneriatele public-private, introducerea asigurarilor private, atragerea de fonduri europene si informatizarea sistemului sanitar care va eficientiza managementul sanitar.

Comentarii Facebook