PSD Cluj atentioneaza: E haos in derularea si initierea unor Programe Europene in agricultura


Reprezentantii PSD Cluj sustin ca sute de proiecte de finantare in agricultura sunt blocate la nivel national.

"La nivel national sute de proiecte pe masura 141 - sunt blocate cererile de finantare pentru anul 2 si asta dupa ce proiectele au fost aprobate initial - si au fost acordate finantari pentru primul an. La nivelul judetului Cluj, sunt cateva zeci de astfel de situatii.

Bineinteles ca beneficiarii acestor proiecte au aflat ulterior ca sunt nevoiti sa se constituie in persoane fizice autorizate. Constiinciosi, acestia s-au constituit in forma juridica numai ca animalele si terenurile din planul de afaceri au ramas inregistrate pe proprietar in forma veche, si astfel cererile de plata nu au fost aporbate, cu toate ca aceeasi persoana este in continuare proprietar de animale si terenuri", a declarat Ioan Oleleu, secretar general PSD Cluj.

De asemenea, pentru programul de instalare a tinerilor fermieri, nu pot fi intocmite proiecte pentru ca nu exista in judet si nici in judetele invecinate organizate cursuri de initiere pentru acest sector si asta cu atat mai mult cu cat acesta ar trebui sa fie un sector prioritar, avand in vedere volumul mare de legume care se importa in Romania.

In fond este vorba de un alt exemplu concret de lipsa de interes si profesionalism din partea actualei puteri.

Ioan Oleleu sustine ca s-a ajuns aici din cauza birocratiei, a neintelegerii spiritului de functionare a regulamentelor europene, ori interpretarea gresita a lor, a lipsei de motivatie si a coruptiei.

Comentarii Facebook