PSD Cluj are un nou coordonator al filialei - UPDATE


UPDATE (15 ianuarie)

Președintele PSD a revenit cu amănunte și a spus că Liviu Alexa a fost schimbat. ”Şeful de organizaţie (Liviu Alexa - n.red.) a fost schimbat pentru că există nişte tensiuni în respectiva organizaţie. A fost numit alt preşedinte interimar, nu am schimbat un şef ales democratic de organizaţie. Am schimbat un preşedinte de organizaţie care a fost ales de colegii mei din Comitetul Executiv. Nu am intrat cu bocancii în democraţia partidului. Am numit un nou şef interimar, pentru a pregăti în judeţul Cluj nişte alegeri corecte", a declarat Marcel Ciolacu la B1.

-----------------

UPDATE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, practic, conducerea nu a fost schimbată, dar că senatorul Gheorghe Șimon este coordonatorul filialei clujene, care rămâne cu aceeași conducere interimară până la organizarea alegerilor pentru funcția de președinte al PSD Cluj.

Liviu Alexa face parte în continuare din conducerea PSD Cluj. Acolo a fost numit un coordonator, domnul Gheorghe Şimon. El a mai răspuns de judeţul Cluj la alegerile europarlamentare. Existau anumite tensiuni între conducerea actuală a organizaţiei şi parlamentarii de Cluj. Sunt ferm convins, ca şi data trecută, cu chibzuinţa ardelenească a colegului meu, domnului Şimon, lucrurile vor intra într-o normalitate şi în acea organizaţie vor fi alegeri corecte, libere şi aşteptate de membrii PSD“, a declarat Marcel Ciolacu.

--------------

Știrea inițială

PSD Cluj are o nouă conducere după ședința primului CEx din 2020 al PSD.

Conducerea va fi preluată de Gheorghe Şimon până la organizarea de alegeri interne. Șimion a fost ministru  al Economiei și este apropiat de deputații PSD Cluj, Horia Nasra și Cornel Itu. 

Horia Nasra a fost schimbat de la conducerea PSD Cluj în 18 septembrie, prin decizia Vioricăi Dăncilă și a grupului de la Craiova, iar de patru luni organizația s-a evidențiat prin excluderi din partid și scandaluri naționale. Mulți primari cum sunt cei din Baciu, Apahida sau Chinteni au amenințat că ar urma să candideze independenți, iar acest lucru a grăbit schimbarea. 

Gheorghe Șimon (foto stânga) este deputat PSD Maramureș.

Comentarii Facebook