Joi 8 Decembrie

Protestele au avut succes? Gabriel Oprea anunță că își va da demisia din SenatFostul vicepremier Gabriel Oprea a anunțat, pe pagina sa de facebook, că își va da demisia din Senat, săptămâna viitoare

Anunțul vine după ce un val de proteste a fost stârnit la nivel național, după ce colegii senatori au votat pentru respingerea cererii DNA de urmărire penală a acestuia.

''Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare'', a scris Oprea pe Facebok.

Aproximativ 3.000 de oameni au protestat în faţa Senatului joi seara faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. De asemenea, câteva sute de persoane au ieșit în stradă și la Cluj-Napoca.

Gabriel Oprea este cercetat de DNA pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițiștului Bogdan Gigină.

Comentarii Facebook