Proteste la Cluj cu ocazia inaugurării pistei de la Aeroport Internațional ”Avram Iancu”

 

Proprietarii terenurilor expropriate pentru construcția pistei de 2.100 de metri vor protesta sâmbătă, cu ocazia inaugurării obiectivului. 

 

Grupul de Initiativa al Proprietarilor Someseni-Exproprieri-Aeroport anunta persoanele afectate de exproprierile care s-au facut pana la aceasta ora si de cele care urmeaza (odata cu devierea Somesului) cu ocazia realizarii proiectului ”Pista de Decolare- Aterizare 3500m Aeroport Cluj-Napoca” sa fie prezente in numar cat mai mare sambata 26.10.2013 la inaugurarea pistei de 2100 m,  pentru a ne putea bucura cu totii de sarbatoarea prilejuita de inaugurarea acestui proiect, cat si pentru a incerca sa ne prezentam nemultumirile si doleantele in fata reprezentantilor autoritatilor centrale care vor fi prezenti la aceasta inaugurare.

 

Asa cum Avram Iancu a luptat pentru dreptate si noi am fost fortati de catre autoritatile locale sa ne cautam dreptatea in tribunale”, susțin organizatorii protestului. Oamenii sunt nemulțumiți de prețul primit pentru terenul expropriat.

 

Ei au depus joi, 24 octombrie ”inca o plangere penala impotriva Consiliului Judetean Cluj, la sectia Nr 7 Politie, pentru tulburare de posesie si distrugere datorita faptului ca pe un teren proprietate privata (neexpropriat inca  - probabil nu s-au mai gasit nici macar 40Bani/mp in visteria Consiliului Judetean), fara a se cere acordul proprietarilor au fost amplasate balizele luminoase de la capatul estic al pistei”.

 

La inaugurarea pistei vor fi prezenți premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Crin Antonescu, dar și o serie de ministri.

 

La eveniment și-au anunțat prezența și protestatarii anti Roșia Montană.

Comentarii Facebook