Miercuri 24 Aprilie

Propunere pentru un trafic decent în Cluj-Napoca: TAXA DE CENTRU. Șmecherii de cafenea să plătească

 

Un clujean propune Primăriei o soluție care a mai fost vehiculată, aceea de instituire a unei taxe pentru accesul în centrul orașului. 

 

Avand in vedere circulatia infernala din oras care face practic inutilizabil transportul in comun dar si mersul pe jos sau cu bicicleta (din cauza poluarii produsa de masinile care se deplaseaza foarte incet), nu va ganditi, dumneavoastra ca primar, dar si consiliul local, sa introduceti o taxa pentru intrarea in centru orasului. Eu consider ca un abonament anual pentru zona centrala care sa aiba un pret semnificativ ar rezolva mult problemele. Odata scoase o parte dintre masinile mici transportul in comun ar deveni mult mai eficient si multi mai multi oameni ar apela la el. Toti bani colectati din astfel de abonamente ar putea ajunge la transportul in comun pentru infiintarea de trasee noi si suplimentarea celor existente si de ce nu si la programul ClujBike. Inteleg foarte bine ca ar fi o masura nepopulara dar in acelasi timp cred ca e singura masura care ar salva centrul orasului. Deocamdata sunt putini cei care renuntala masina personala pentru a lua autobuzul pentru ca nu castiga timp deloc, mai mult in autobuz nu poti filtra gazele celorlalte masini din trafic asa cum poti intr-o masina personala. Sotia mea si cu mine folosim 2 masini ca sa ajungem la serviciu desi nu ne dorim acest lucru. Am prefera sa mergem cu biciclata sau cu transportul in comun dar ne ia prea mult timp si incercam sa ne ferim cat putem de gazele de esapament”, scrie Horatiu Tarcea, pe portalul domnuleprimar.ro.

 

Soluția a mai fost vehiculată și de vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan. ”Taxa de centru este soluția. Nu intri în centru numai așa de florile mărului cu o singură persoană în mașină. În Londra, daca vreau să intru plătesc, în Viena dacă vreau să intru plătesc, în toate orașele care se respectă trebuie să plătești. La noi, vine unul cu Jeep-ul să bea o cafea la Diesel și își lasă mașina chiar acolo în față, când poate parkingul Primăriei este gol”, a declarat vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

Comentarii Facebook