Propunere de buget UE nouă dar la fel ca cea veche


Comisia Europeană a prezentat luni propunere nouă pentru bugetul UE pe 2013, identică în proporţie de 99% cu cea respinsă în urmă cu două săptâmăni.

Potrivit Reuters şi AFP, există din nou riscul de a apărea tensiuni care să conducă la un nou eşec al summitului.

"Noua propunere ar trebui să ajute Consiliul (ce reprezintă cele 27 de state ale UE) şi Parlamentul European să ajungă până la sfârşitul anului la un acord privind bugetul pe 2013", a declarat comisarul pentru buget Janusz Lewandowski, potrivit Realitatea.

"Această propunere este 99% aceeaşi", a recunoscut purtătorul său de cuvânt, Patrizio Fiorilli. Proiectul propus acum prevede o reducere a cheltuielilor cu 126,3 milioane de euro, după ce Parlamentul European a refuzat la mijlocul lunii noiembrie să ia parte la negocierile privind bugetul Uniunii Europene pe anul 2013, asta doar pentru în semn de protest pentru refuzul statelor de a oferii noi contribuţii pentru a acoperi un deficit de 8,9 miliarde de euro în bugetul pe 2012. Ca efect a acestui fapt, mai multe programe, printre care şi bursele pentru studenţi, Erasmus şi Fondul Social European, sunt puse sub semnul întrebării.




Comentarii Facebook