Proiect de lege: Șoferii români vor putea verifica online istoricul amenzilor rutiere


De anul viitor, şoferii vor avea dreptul să-şi verifice online istoriul sancţiunilor rutiere. Acest lucru va fi posibil printr-o aplicaţie care va fi lansată de poliţia rutieră.

Este vorba de un proiect de lege ce le-ar permite şoferilor să acceseze online istoricul sancţiunilor primite de la poliţia rutieră în cazul încălcării legii.

Poliţia Română va asigura accesul online persoanelor care îşi crează un cont prin intermediul căruia vor putea să îşi descarce în format electronic un certificat în care va fi trecut istoricul sancţiunilor rutiere.

În prezent, procedura prevede ca şoferii care au această solicitare să facă o cerere prin email sau la sediul unei unităţi de poliţie, după care sunt chemaţi să ridice documentul solicitat.

Proiectul de lege a primit votul senatorilor şi urmează să fie dezbătut şi de Camera Deputaţilor. Pentru a fi aprobat, proiectul trebuie sa fie trecut şi prin Camera Deputaţilor, să fie promulgat de preşedintele ţării Klaus Iohannis, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

În cazul în care va fi aprobată, măsura va intra în vigoare începând cu data de 30 septembrie 2023.


Comentarii Facebook