Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se înscrie în PNL

 

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, a anunțat că se va înscrie în PNL.

 

”Domnul Iohannis se va înscrie în Partidul Naţional Liberal. În curând va fi o conferinţă de presă”, a spus Puiu Haşotti.

 

Liberalii precizează că aceast ”transfer” nu va avea efecte asupra mandatului de primar deţinut de Iohannis la Sibiu.

 

Zilele trecute, liderul PNL Sibiu Mircea Cazan a declarat că Iohannis s-a înscris în PNL, cel mai probabil în organizaţia din Bucureşti. ”Domnul primar nu riscă să-şi piardă mandatul pentru că FDGR nu este un partid politic, şi doar o formaţiune politică, al cărei statut permite înscrierea într-un alt partid fără a-şi pierde statutul de primar”, a spus Cazan, conform Mediafax.

 

Klaus Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

 

Iohannis a fost în relații strânse cu președintele Traian Băsescu, în perioada 2004 - 2008, dar apoi prietenia s-a destrămat după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.

 

În octombrie 2009, după căderea Guvernului Boc, Klaus Iohannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier. Președintele Traian Băsescu l-a nominalizat pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Comentarii Facebook