Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, explică ce reguli COVID-19 se aplică în cea mai mare comună din România


Rata îmbolnăvirilor COVID a scăzut în Forești, iar cea mai mare comună din România a ieșit de sub incidența restricțiilor suplimentare. 

Începând de azi, 26 aprilie, în Florești, își încetează aplicabilitatea restricțiile asupra circulației și regimului de funcționare a agenților economici în zilele de vineri-sâmbătă și duminică.

Vă mulțumesc tuturor pentru efortul depus în respectarea regulilor de distanțare, eforturi care a făcut azi posibil să scăpăm de o parte importantă a restricțiilor.

În Florești, avem o  scădere a ratei de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de infectare cu COVID-19, sub 3,5 la mia de locuitori și astfel restricționarea deplasării în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 20:00-05:00 și-a încetat aplicabilitatea”, a explicat primarul comunei, Bogdan Pivariu.

Astfel, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private vor închide la ora 21:00 inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Circulația va fi interzisă doar în intervalul orar 22:00-05:00 în toate zilele săptămânii, inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. 

De asemenea, se reia activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Comentarii Facebook