Primarul din Beliș, Viorel Matiș, demis prin ordinul prefectului, pentru că are o condamnare penală la activ


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că a semnat oridinul de încetare a mandatului primarului din Beliș, Viorel Matiș.

Am semnat azi, 26.11.2020, Ordinul privind constatarea incetarii de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Beliș, a domnului Matis Viorel, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, anunță prefectul Abrudean.

Încetarea se referă la actualul mandat. Atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimar. Vor fi organizate alegeri, în funcție de ce va stabili Guvernul in acest sens, conform Codului Administrativ”, a mai spus Mircea Abrudean.

Primarul comunei Beliș, Viorel Matiș, a fost condamnat pentru că a încercat să mituiască un ziarist clujean.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a întocmit rechizitoriul prin care, la data de 12.10.2018, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului unei comune din județul Cluj, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Din cercetări a rezultat faptul că acesta a înmânat, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, suma de 1000 de lei și 200 de euro unui ziarist, pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză, anunță DGA, într-un comunicat de presă.

Viorel Matiș (PSD) a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj, în 21 septembrie 2020, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Cu toate că fusese condamnat, Matiș a ieșit din nou primar la alegerile care au avut loc în 27 septembrie.

Comentarii Facebook