Primarul din Apahida îi amenință cu amenzi pe cei care parchează pe stradă: Cumpărați-vă atâtea mașini, câte locuri aveți în curte!


Satul Sânnicoara din comuna Apahida a devenit o mare parcare, toate străzile fiind înțesate cu autoturismele localnicilor, care nu sunt puse în curți, ci pe străzi.

Primăria Apahida a început să pună somații în parbrize, iar localnicii s-au revoltat. 

Știe cineva ce-i cu somațiile de parcare în strada, în Sânnicoara? Nu mai poți parca în fața casei tale, unde nu încurci, nu e curba, nu e linie continua, nu e semn de oprirea interzisă? Și amenințări cu amenda de la 700 RON în sus? Mai mult ca la Cluj…”, a relatat Ovidiu Secară, localnic din Sânnicoara.

Primarul Grigore Fati: Nu se mai poate circula din cauza mașinile parcate pe străzi

Primarul Grigore Fati susține că deja lucrurile au scăpat de sub control și toate străzile sunt o mare parcare. 

O dată cu deszăpezirea este mai acută problema, pentru că nu mai poate intra tractorul, basculanta din cauza mașinilor de pe trotuare și străzi. 

În al doilea rând lucrurile nu mai pot continua așa, pentru că nu se mai poate circula și se pot întâmpla accidente grave. 

Mi-a spus un localnic că în Sânnicoara i-a ieșit un copil în față, dar nu l-a văzut din cauza mașinilor. Noroc că nu avea viteză.

Acum am pus somații pe strada Grădinarilor, dar sunt și alte zone cu probleme. 

Șoferii de autobuze mi-au spus că pe strada Școlii nu pot circula seara și trebuie să facă slalom printre mașini.

Pe strada Crișeni, din Dezmir, am avut aceeași situație. Au curte și cât nu a fost asfalt puneau mașinile acolo, ca să nu se murdărească, După ce am asfaltat au umplut strada cu mașini. Acolo am dat somații și apoi am trecut la amenzi și lucrurile s-au rezolvat”, a precizat primarul Grigore Fati.

Primarul: Cumpărați-vă atâtea mașini câte locuri aveți în curte!

Oamenii din Apahida spun că nu au loc în curte, pentru câte mașini au. Replica primarului Grigore Fati a fost una sinceră, dar dură: ”Cumpărați-vă atâtea mașini câte locuri aveți în curte!”.

Când a fost polei mi-a spus șoferul de pe basculantă că nu mai merge prin Sânnicoara, pentru că nu vrea să ajungă să le plătească oamenilor mașinile. I-am spus că se ducă și le dăm asigurarea dacă sunt daune și să se descurce cei păgubiți. Toți parchează pe stradă. 

Am avut o situație că le-au sărit pietre de la antiderapant în parbriz. Au spus că ne dau în judecată, dar nu au decât să facă asta pentru că ei și-au lăsat mașinile pe drumul public, ei își asumă.

Ar mai fi soluția să facem sensuri unice pe aceste drumuri, iar pe o parte să facem parcări cu plată, dar nici așa nu le convine. Nu vor să plăteascăm pentru parcare”, a încheiat Fati.

Primarul a spus că se va ajunge la aplicarea de amenzi, dacă oamenii nu înțeleg de bună voie. 

Comentarii Facebook