Primarul Chișinăului a avut o întrevedere cu Emil Boc. Clujul și Chișinăul pregătesc un acord de înfrățire?


Primarul municipiului Chișinău a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a avut o întrevedere cu primarul municipiului Cluj-Napoca, în cadrul căreia au stabilit până la sfârșitul anului 2022, să încheie un Acord de înfrățire între Chișinău și Cluj.

Ion Ceban şi Emil Boc au discutat la Cluj-Napoca despre preluarea de către Chişinău a conceptului Poliţiei Locale de la Cluj. La fel, oficialii au convenit să organizeze mai multe evenimente culturale şi realizarea schimbului de experienţă în diverse domenii.

Astăzi m-am alăturat echipei mele care s-a aflat timp de câteva zile la Cluj în vizită de lucru. Am avut o întrevedere cu primarul de Cluj-Napoca, Emil Boc. Am stabilit ca în acest an să încheiem un Acord de înfrățire între Chișinău și Cluj. La fel, ne propunem organizarea mai multor evenimente culturale, dar și schimburi de experiențe în diverse domenii. În aceste zile colegii au avut ședințe de lucru ce țin de Poliția locală și Digitalizarea. A fost prezentat conceptul de poliție locală și domeniile de activitate. În urma discuțiilor colegii au împărtășit cu cele mai bune practici ale poliției locale, fazele de implementare și prezentarea proiectului, consolidarea capacității instituționale a autorităților administrației publice centrale cu atribuții în domeniu, în vederea creșterii calității serviciului public de poliție locală”, a scris Ion Ceban, primarul orașului Chișinău, pe pagina sa de Facebook, în data de 18 februarie.

Emil Boc nu a vorbit despre vizita primarului municipiului Chișinău la Cluj-Napoca și nici despre o posibilă înfrățire. Proiectul pare a fi doar la etapa de discuții. 

Comentarii Facebook