Miercuri 22 Martie

Primarul Bogdan Pivariu crede că în Florești nu sunt numai 53.000 de oameni


Conform datelor Recensământului realizat în 2022, Floreștiul are 52.735 de locuitori, peste multe orașe din România. 

În primul și în primul rând sunt mult mai multe persoane Florești. Cea mai mare avuție a noastră este că avem cea mai tânără și educată populație. Înseamnă că a fost o zonă frecventată. Sunt mai mult de 52.700 de persoane. Din ce informații avem noi, de la operatorii de telefonie, de internet, sunt aproximativ 70.000 de oameni. 

Haideți să ne raportăm doar la cifra oficială de 52.700 de oameni. Asta înseamnă că a fost un exod datorat și creșterii municipiului Cluj-Napoca, care este orașul din UE cu cea mai accelerată creștere economică din ultimii 20 de ani, lucru care a dus și la dezvoltarea zonelor adiacente. În acest moment, trebuie să ne concentrăm pe oferirea de servicii publice în proximitate și de crearea a multor locuri de muncă. În curând se va deschide un magazin mare în Florești, care va crea multe locuri de muncă.

De asemenea, avem în plan ca în partea vestică, deci invers față de presiunea traficului existent, să facem un parc industrial cu foarte multe locuri de muncă. O să spun mai multe atunci când proiectul va prinde contur. În acest moment chiar în PUG am prevăzut acele zone. Sunt sute de hectare care vor deservi comuna Florești”, a precizat Bogdan Pivariu, la ZIUA LIVE.

Comentarii Facebook