Primărița din Chinteni le răspunde ”specialiștilor” pe tema trotuarelor de pe drumului județean DJ 109A


Lucia Suciu, primărița din comuna Chinteni, le-a răspuns ”specialiștilor” care discută pe tema ”trotuarelor de-a lungul drumului județean DJ 109A”.

”În atenția tuturor specialiștilor,

În ceea ce privește problema trotuarelor de-a lungul drumului județean DJ 109A, atât de mult discutată în ultima perioadă, dorim să clarificăm următoarele aspecte:

Magistrala de apă potabilă spre Municipiul Zalău, respectiv, conducta de fontă de Ø800, va fi amplasată pe banda carosabilă a DJ 109A. Investiția este derulată de Compania de Apă Someș SA, iar în prezent, licitația organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică de lucrări a fost contestată.

Consiliul Județean Cluj în calitate de proprietar al drumului județean, cadastrat din proprietate în proprietate, vă derula, ulterior, lucrări de modernizare a drumului județean afectat. 

În urmă cu mai bine de un an, luând la cunoștință  faptul că modificarea legislației dădea posibilitatea autorităților publice locale să amenajeze trotuare și rigole pe drumul județean pe zona aferentă intravilanului localităților, am solicitat Consiliului Județean Cluj punerea la dispoziție a proiectului tehnic întocmit în vederea reabilitării DJ 109A, în vederea corelării închiderilor asfalt  - acostament - rigolă. Până în acest moment, nu am primit proiectul tehnic. 

Ținând cont de cele de mai sus, rugăm ”specialiștii”, tot mai numeroși în ultima vreme, să se abțină. De altfel, în zonele în care se regăsesc atât de mulți ”specialiști”, apreciem că ar fi mai potrivit să îi lăsăm pe aceștia să rezolve problema”, a spus Lucia Suciu.

Comentarii Facebook