Miercuri 24 Aprilie

Primăria va continua proiectul parcului fotovoltaic cu Paszkany sau cu miliardarul Demian Sandor

 

Primarul Emil Boc a anunțat că proiectul construirii unui parc fotovoltaic pe terenul de 190 de hectare de la capătul Bulevardului Muncii va fi continuat cu investitorul stabilit de instanță.

 

Vom continua cu cineva va decide instanța. A fost emisă o autorizație de construcție în baza legii. Noi continuăm proiectul cu Green Energy, în momentul de față, conform hotărârii Consiliului Local Cluj-Napoca. 

 

În acest moment există o dispută juridică între acționari (n.red. Arpad Paszkany și miliardarul ungur Demian Sandor). Până când se va rezolvă procesul nu avem ce să adăugăm. Acolo există o dispută juridică între acționari și acest demers ar urma să se finalizeze pentru a se continua proiectul. În acest moment există o hotărâre a Consiliului Local, privind continuarea proiectului fotovoltaic cu firma Green Energy. Hotărârile de Consiliul Local sunt în vigoare. Nu au fost atacate și produc efecte juridice în fiecare zi”, a declaart primarul Emil Boc.

 

Inițial, Primăria Cluj-napoca semnat un contract cu firma Polus Real Estate pentru constuirea Cartierului Tineretului pe terenul de 190 de hectare. În 2008, din cauza crizei economice, proiectul a fost abandonat.

 

În firma Polus Real Estate erau asociați Arpad Paszkany cu 13% din acțiuni și miliardarul Demian Sandor cu 87%. După blocarea proiectului, Paszkany a propus Primăriei Cluj-Napoca și Consiliului Local să continue proiectul, dar să amenajeze pe cele 190 de hectare un parc fotovoltaic. Din cărți a fost scoasă firma Polus Real Estate și introdusă firma Green Energy, contolată în totalitate de Arpad Paszkany.

 

Arpad Paszkany, Sorin Apostu și fostul viceprimar Laszlo Attila, plângeri penale la DIICOT Cluj în proiectul Cartierul Tineretului

Comentarii Facebook