Primăria Florești va da în judecată Guvernul: Am cotizat cu 80 de milioane de euro la buget. Unde sunt banii? - VIDEO

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a anunțat joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, că va da în judecată Guvernul Ponta.

 

Din comuna Florești s-a colectat în 2014 suma de 80 de milioane de euro, iar comuna a primit numai 1,4 milioane de lei.

 

Am început să lucrăm la acte pentru a pregăti o plângere și să ne îndreptăm împotriva Guvernului în instanță. Nu este respectată legea bugetului. Este vorba despre banul public și, în opinia mea și a altor primari, acele cote defalcate încasate pe raza localităților și acel procent de impozit pe salarii de 18,7% încasat conform legii bugetului s-ar fi cuvenit acestor localități, pentru a putea demara proiectele și a crește nivelul de bunăstare a locuitorilor și orașele pe care le reprezentăm nu s-au dat. Acești bani au fost adunați la bugetul statului. Nici consiliile județene nu au primit acele cote defalcate pentru a realiza proiectele. Eu după cum mă știți un pic mai rebel, probabil că sunt portavocea celor care sunt nemulțumiți.

 

Din surse neoficiale, pentru că de la Direcția de Finanțe nu am primit răspuns, pot să vă spun că în 2014 în Florești s-au încasat 80 de milioane de euro”, a declarat primarul Horia Șulea (Vezi AICI declarația la minutul 00.30). 

 

Unii spun că din acești bani se plătesc datoriile politice din campania electorală din 2014, dar eu nu aș spune acest lucru. Cert este că repartiția acestor bani nu se face în opinia mea nici măcar apropiat de adevăr, ci după ureche în funcție de necesitățile unora și altora. Este un principiu social democrat de a lua de la cel care are și a da la cel care nu are. 

 

Nu mi se pare normal să ți se impute că în anul fiscal anterior (2013) ai avut încasări de 94%, dar în 2014 am avut încasări de aproape 150% printr-o serie de măsuri de relaxare fiscală. Cei care au plătit impozitele pe perioada a două luni nu au mai achitat și majorările. Astfel firmele au venit și au plătit banii. Au fost firme care s-au dus și au luat credit bancar ca să plătească impozitele. Nu mi se pare normal să dai în calul care trage și care se chinuie să își plătească impozitele”, a mai explicat Șulea.

 

Horia Șulea candidează la un nou mandat de primar al Floreștiului. Ce întrebare dificilă a primit! - VIDEO

 

 

Foto: Radiocluj.ro

Comentarii Facebook