Primăria din Măguri-Răcătău are propria mașină de deszăpezire - FOTO

 

Primarul din comuna Măguri-Răcătău a cumpărat un utilaj de deszăpezire pentru a nu mai depinde de sistemul centralizat. 

 

Utilajul a fost cumpărat în 2011. ”Eu ştiu să lucrez cu un astfel de utilaj, nevoia te învaţă, având în vedere că nu am putut angaja un om, salariile fiind foarte mici şi fiind blocate şi posturile. Un utilaj de acest fel costă foarte mult, în jur de 200.000 de euro. Nu oricine se încumetă să lucreze cu un astfel de utilaj. Şi atunci mi-am luat luat inima în dinţi, ca să zic aşa, şi am pornit cu utilajul la deszăpezit. Au fost zile şi nopţi când am stat de dimineaţa până seara sau de seara până dimineaţa. Nu mă duceam până nu desfundam toate drumurile", a spus Petru Prigoană, primarul comunei Măguri-Răcătău, conform digi24.ro (foto).

 

Primaria Maguri Racatau si-a cumparat cel mai performant utilaj de deszapezire din tara pentru care va plati suma de 859.000 de lei (circa 200.000 dde euro), din fonduri europene.

 

Primarul Petru Prigoana a declarat pentru Stiri de Cluj ca aceasta achizitie este necesara pentru a putea deszapezi satele din zona de munte, unde iarna zapada atinge doi metri.

 

"Am cumparat de la Volvo o Vola ultramoderna, care se adapteaza si pentru turbofreza, lama si alte interventii la nivelat drumuri si decolamatat de albii. Putem interveni in zona satului Maguri unde iarna zapada este de aproape doia metri si 1.000 de oameni sunt uneori blocati", a declarat primarul Prigoana.

 

Utilajul a fost achizitionat in cadrul proiectului integrat "Canalizare menajera si statie de epurare in localitatea Maguri, modernizare drum comunal DC 110 C Valea Baii " Maguri km 0 " 3+570" si este platit din fonduri europene, anunta rolicitatii.ro.

 

Primarul Petru Prigoana declarat ca in cinci luni de iarna primaria plateste unei firme de deszapezire circa 40.000 de lei, dar ca noul utilaj va aduce o economie mare.

 

"Incheind un contract cu cineva este clar ca vine sa si castige, plus ca trebuie sa platesti costuri suplimentare. Pana la primavata vom plati pentru deszapezire 30-40 de mii de lei. In schimb, cu utilajul cred ca de iarna viitoare vom ajunge la un cost de maxim 10.000 pe toata durata sezonului rece", a mai spus primarul Petru Prigoana.

 

Vola marca Volvo este cel mai modern utilaj de deszapezire din tara si primaria din Maguri Racatau este prima din judet care are in dotare un astfel de utilaj.

Comentarii Facebook