Primăria din Florești vrea să ia un credit de 5 milioane de euro pentru centura Florești - Cluj

 

Primăria din Florești ar fi dispusă să acceseze un credit de 5 milioane de euro pentru construcția centurii Florești - Cluj, în cazul în care Guvernul nu o va finanța. 

 

Conform unor surse locale, creditul ar urma să fie pe cel puțin 5 ani, dar primii 2 ani ar urma să fie de grație, în care să nu se plătească rată. Ulterior, suma restituită de Primăria Florești va fi cu 0,07% mai mare față de indicele ROBOR. 

 

Primarul din Florești, Horia Șulea, a declarat că nu sa luat nicio decizie, pentru că se mizează pe o finanțare de la București. 

 

Intenţionam să realizăm acest obiectiv prin fonduri de la Guvern, dar acum nu se mai ştie dacă vom găsi sprijinul necesar. Vestea bună e că după studiile geotehnice am ajuns la concluzia că solul este mai stabil decât credeam, aşa că investiţia va fi una de aproximativ 6 milioane de euro. Voi propune Consiliului Local Floreşti accesarea unui credit pentru a realiza Centura”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, conform floresti-gilau.ro.

 

În Floreşti avem în prezent peste 30.000 de locuitori. Dimineaţa, între orele 06-08.30, potrivit măsurătorilor, avem în medie 14.000 de unităţi mobile ce parcurg DN1/Avram Iancu, spre Cluj, dintre care doar 2.000 intră în Floreşti. Restul sunt floreşteni ce merg spre Cluj Napoca. Unica arteră de legătură a fost deja marcată la patru benzi, dar acest lucru nu este de ajuns pentru adecongestiona traficul.  Sper ca odată cu introducerea CTP, fostul RATUC, aceste cifre să mai scadă. Dar, avem obligaţia de a asigura condiţii optime de deplasare. Această centură de legătură ar putea rezolva eficient actuala problemă a traficului pe relaţia Floreşti Cluj”, a mai declarat Şulea. 

 

Edilul a mai spus că se bazează și pe ”aportul Primăriei Cluj-Napoca, întrucât 220 de metri de drum se află pe raza administrativă a municipiului. În rest, Floreştiul e deja pregătit, străzile din traseu fiind deja modernizate prin fonduri europene sau fonduri proprii ale administraţiei locale floreştene”.

 

Centura Florești - Cluj ar urma să aibă 4,3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiunea, complet pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur. 

 

Vești bune despre Centura Florești - Cluj! Studiul geotehnic arată că prețul este mult mai mic

Comentarii Facebook