Vești bune despre Centura Florești - Cluj! Studiul geotehnic arată că prețul este mult mai mic

 

Studiul geotehnic comandat de Primăria Florești pentru a putea stabili costul centurii Florești - Cluj are unele rezultate încurajatoare.

 

Inițial se credea că centura va costa 10 milioane de euro, dar acum s-a ajuns la o sumă mult mai mică.

 

Eu am prins bani și pentru proiectare. Din punctul meu de vedere zic că am făcut toți pașii. Cel mai mult în economia pașilor de până acum a contat studiul geo. Rezultatul acestuia nu e așa de negru pe cum părea din studiul de fezabilitate, făcut în toamna anului 2013.

 

Acolo s-a introdus o canalizare de la cei de la Building Real Estate, canalizare care nu a fost realizată la parametrii ceruți, probabil, și a avut niște pierderi de apă. E afectată terasa de deasupra drumului, zona dintre drum și blocurile în trepte.

 

Din punct de vedere a structurii solului nu sunt mari probleme. Sunt mici probleme de acumulări de apă în stratul superficial de sol, pe o porțiune de 230 de metri, care se pot rezolva cu două drenuri orizontale.

 

Din studiul de fezabilitate în care s-a apelat la cel mai negru scenariu posibil, că de acolo au apărut prețurile, adică de la o posibilă zonă de alunecare unde să trebuiască să fie introduși niște piloni pentru stabilizarea solului. În condițiile cele mai megre era vorba despre 10 milioane de euro. În condițiile date eu cred că este vorba despre jumătate, adică 5 milioane de euro”, a declarat primarul Horia Șulea.

 

Studiul de fezabilitate a fost terminat în toamna anului 2013, iar studiul geotehnic a fost trimis Primăriei Florești la finalul anului 2013.

 

Primarul Horia Șulea susține că reducerea costurilor de execuție va rezulta și de pe urma licitației care va fi făcută. ”Ăsta este scopul licitației, să fie oferit prețul cel mai bun”, a mai spus edilul șef din Florești.

 

Centura Florești - Cluj ar urm să aibă circa 4,5 kilometri, cu tot cu cele două bretele de legătură, și va merge prin spatele Cetrului Polus şi a supermarketului Metro. Centura de sud, cum mai este cunoscută, va porni de pe strada Cetăţii va trece prin spatele celor două centre comerciale și va ieși prin Valea Gârbăului, lângă depoul de tramvaie și troleibuze din capătul cartierului Mănăștur.

 

Centura de Nord a Floreștiului, inaugurată și funcțională

Comentarii Facebook