Primăria creează o firmă cu 16 angajați pentru administrarea ”Buftea de Cluj”

 

Primăria Cluj-Napoca va crea o firmă care să administreze ”Buftea de Cluj”, așa cum a fost denumit Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative de pe dealul Lomb, finanțat și din fonduri europene.

 

Primarul Emil Boc a declarat că firma va avea 16 angajați, care vor administra acest centru. ”Firma va fi creată și va avea o conducere desemnată prin concurs. Sunt 16 locuri de muncă pe care le generează acest proiect în valoare de 42 de milioane de lei”, a declarat Emil Boc.

 

Primăria Cluj-Napoca a semnat miercuri, 29 mai, contractul pentru construirea centrului. ”Acest proiect a fost estimat la 68 de milioane de lei, dar în urma licitației s-a câștigat cu suma de 42 de milioane de lei. La licitație au fost 16 firme participante, iar concurența a fost foarte mare, astfel că prețul a scăzut.

 

Termenul de finalizare a obiectivului este 24 de luni. Finanțarea este din fonduri europene în valoare de 50%, iar restul de 50% este din bugetul local”, a mai explicat Emil Boc.

 

În Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative de pe dealul Lomb vor funcționa 26 de companii, între care și 18 microintreprinderi, ”adică firme noi, care vor intra pentru prima dată în afaceri. Vor putea sta acolo 3 ani de zile gratuit, iar după 3 ani pleacă și lasă locul altuia sau plătesc o chirie mai mare. Domeniile din care firmele vor putea activa la acest centru sunt: activități de creație artistică, design, producție cinematografică, video și programe de televiziune, activității editare de produse software sau din domeniul tehnologiei informației”, a mai explicat Emil Boc.

 

S-a semnat contractul pentru construirea Centrului de Industrii Creative din Lomb

Comentarii Facebook