Vineri 27 Noiembrie

S-a semnat contractul pentru construirea Centrului de Industrii Creative din Lomb

 

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul pentru construirea Centrului Regional de Excelență pentru Industrii Creative de pe dealul Lomb.

 

Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative face parte dintr-un program de proiecte propuse si aprobate prin Planul Integrat de Dezvoltare - ZMC si contribuie in mod direct la realizarea prioritatilor de dezvoltare ale acestuia.

 

Finantarea proiectului "Centru Regional de Excelenta pentru Industrii Creative" urmeaza a fi asigurata din fonduri europene, guvernamentale si din bugetul local. Valoarea totala a proiectului este de 68.389.300,3 lei din care 25.966.717,05 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata. Licitația a fost câștigată pentru suma de 42 de milioane de lei, cu 16 milioane de lei mai puțin față de suma estimată inițial.

 

Municipiul Cluj-Napoca isi propune - prin implementarea acestui proiect - crearea si dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor in vederea dezvoltarii sectorului IMM, in special a firmelor care activeaza in domeniul industriilor creative - potentiala sursa de crestere economica. 

 

De rezultatele pozitive generate de implementarea proiectului vor beneficia un numar de 26 companii din care:

- 18 microintreprinderi si intreprinderi mici;

- 6 intreprinderi mijlocii; 

- 2 intreprinderi mari.

 

Astfel, firmele care vor apela la serviciile centrului vor beneficia de spatii in care isi pot desfasura activitatea (spatii de birouri, ateliere de creatie, spatii de productie audio – video) sau in care pot organiza diverse evenimente (spatii multifunctionale in care se pot desfasura conferinte, expozitii, spectacole artistice, etc., respectiv un amfiteatru verde pentru manifestari in aer liber), precum si de servicii si facilitati in conformitate cu nevoile si disponibilitatea lor de plata (stabilite in baza studiului de marketing realizat pentru fundamentarea proiectului).

 

Amplasamentul propus este în zona Lomb Cluj Napoca, pe o suprafață de teren de 73.365 mp, arie construita 5.165 mp, arie desfasurata 15.049 mp, arie utila 13.256,35 mp. 

 

Lucrarile ce vor fi executate vizeaza construirea unei cladiri, rezolvata volumetric in patru corpuri diferite intre ele prin numarul de niveluri. Cladirea este structurata pe verticala: 3 niveluri de subsol, parter si 4 etaje cu suprafete construite diferit datorita retragerilor practicate. In exteriorul constructiei se va amenaja un Amfiteatru Verde si platforme cu gazon circulabil in partea de nord-est a constructiei, spatii exterioare deschise publicului pentru organizarea diverselor manifestari in aer liber. Vor fi amenajate un numar de 334 parcari, din care 209 in exterior (4 pentru persoane cu dizabilitati) si 125 la subsol, in interior (4 pentru persoane cu dizabilitati).

 

Suprafata utila nou creata a structurii de afaceri este de 13.256,35 mp, din care:

 

- 2.230,93 mp – birouri;

- 966,07 mp – ateliere de creatie;

- 1056,55 mp – spatii multifunctionale

Comentarii Facebook