Primaria clujeana ar putea introduce plata parcarilor prin SMS! Cum comentati? - VIDEO


Primaria Cluj Napoca ar putea implementa sistemul de plata a parcarilor prin SMS, numai in conditiile in care comisioanele de utilizare a acestui sistem vor fi reduse.

"Noi dorim sa implementam acest sistem si la Cluj Napoca, dar nu cu orice pret. Nu cu reducerea incasarilor la nivelul bugetului local si fara a fi cheltuieli suplimentare in sarcina cetatenilor. Pentru noi costul de distributie al tichetelor razuibile este de 3% din valoarea incasarilor, iar costul cu intretinerea a parcometrelor nu depaseste 5% din incasarile pe acest segment", a declarat Florin Bugnar, directorul Serviciului Public de Parcari din cadrul Primariei Cluj Napoca.

In primul trimestru al anului, Primaria Cluj Napoca a incasat circa 100.000 de euro din tichetele razuibile si parcometrele instalate in centrul orasului. De asemenea, din parcarea cu bariera din Piata Unirii, municipalitatea a obtinut circa 80.000 de euro in primele sase luni de functionare.

Florin Bugnar a mai spus ca a contactat firmele de telefonie mobila si cele care pot oferi softul de plata a parcarilor prin SMS pentru a vedea care sunt costurile de implementare a serviciului si la Cluj Napoca.

"Ne-am gandit sa implementam chiar noi o astfel de solutie si urmeaza sa va comunicam ce inseamna partea de costuri pe care o vom negocia cu firmele de telefonie mobila si consideram ca plata prin SMS a parcarilor este o metoda alternativa", a mai declarat Florin Bugnar.

Societatile abordate de catre primarie au anuntat ca pentru implementarea acestui sistem solicita un comision de 20% din fiecare plata a parcari prin SMS.

 

Discutiile privind necesitatea acestui sistem au fost deschise de reprezentantii PNL Cluj, care au criticat dur Primaria in ultimele zile pentru ca nu introduce plata prin parcarilor prin SMS, care i-ar ajuta mult pe clujeni.

 

Citeste si...

Tinerii liberali ii cer primarului sa implementeze sistemul de plata a parcarilor prin SMS in Cluj

Comentarii Facebook