Primăria Cluj-Napoca va plăti chiriile a mii de clujeni. Ce părere aveți?

 

Sumele propuse de primarul Emil Boc vor ajunge la cei în risc de marginalizare socială. Inițial, primarul a spus la o ședință de consiliu local din decembrie 2017 că cei de la Pata Rât sunt vizați de acest proiect. Acum nu a mai menționat nimic de aceștia, spunând că trebuie depuse dosare la Primăria Cluj-Napoca.

 

Vom propune o sumă de bani din care se va face un studiu de piață și se va spune că până la 200 - 250 de euro îți cauți chirie în Cluj-Napoca, nu în zona centrală, înregistrezi la finanțe chiria din salariu și vii la Primărie, după ce ai depus un dosar evaluat, și se spune că și se poate deconta 80% din chirie sau numai 20%, în funcție de situația socială pe care o ai. Poate ajunge până la 70 - 80% pentru cei care au 3 - 4 copii, au situație grea și atunci ne gândim că în Clujul acesta noi susține  investițiile, dar sunt și oameni care au nevoie de ajutor”, a spus primarul Emil Boc.

 

Inițial bugetul era de un milion de euro, dar suma va fi înjumătățită la 500.000 de euro după tăierea sumelor returnate de guvern din impozitele plătite de clujeni. Primăria pierde 28 de milioane de euro din acest motiv. 

 

La un buget de jumătate de milion de euro și la o chirie de 200 de euro, Primăria ar urma să ajute 2.500 de familii. 

Comentarii Facebook