Primăria Cluj-Napoca susține că nu are niciun parteneriat cu ”voinicii” care dau clujenii jos din autobuze


Primăria Cluj-Napoca susține că nu are niciun parteneriat cu Asociația Organizația Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale(OGVPPFA) care a instituit o ”poliție paralelă” pe autobuze.

Între Primăria municipiului Cluj-Napoca și Asociația Organizația Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale(OGVPPFA) nu există nici un parteneriat sau vreo înțelegere de orice fel care sa facă referire la activitățile desfășurate de OGVPPFA. Deasemenea, măsurile de ordine publică sunt implementate numai de către instituții abilitate. Nu există nicio reglementare locală care să confere Asociației menționate atribuții în implementarea măsurile de păstrare a ordinii publice”, precizează Biroul de presă al Pimăriei Cluj-Napoca.

Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A.) a intrat în atenția opiniei publice clujene după data de 10 decembrie, când și-a mutat atenția pe fenomenul de cerșetorie din mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca.

Asociația lucra în principal în Piața Avram Iancu, la slujbele religioase, unde menținea un climat de siguranță, dar în luna decembrie a simțit că trebuie să facă mai mult.

În atenţia instituţiilor competente ale statului !!! Activitatea asociaţiei O.G.V.P.P.F.A. a redus numărul de grupuri şi persoane cu instrumente (colindători), care apelează la mila călătorilor în mijloacele de transport în comun şi în jurul staţiile C.T.P. Am acționat pe liniile 30, 25, 6, 35.

Mulți dintre copiii cu acordeoane au coborât la prima staţie, câţiva au reîncercat să se urca în mijlocul de transport următor, dar şi acolo au fost întâmpinaţi de voluntarii O.G.V.P.P.F.A.

La activităţile menţionate au participat membrii voluntari O.G.V.P.P.F.A. cu nr. identificare legitimaţie, respectiv: nr.1, nr.3, nr.2, nr.15, nr.16, nr.110, nr.111, nr.112, nr.114.

Membrii voluntari ai O.G.V.P.P.F.A. sunt pregătiţi să observe, să sesizeze problemele observate sau provocările care vin din spaţiul public; direcţionându-le în vederea soluţionării acestora către instituţiile competente ale statului”, a precizat BUGA ALEXANDRU, Colonel de Poliţie în rezervă, Prim-Vicepreședintele Asociaţiei.

Comentarii Facebook