Primaria Cluj-Napoca cumpara peste 10 tramvaie noi in valoare de 60 de milioane de lei


Primaria Cluj-Napoca a lansat o licitatie pentru achizitia de tramvaie si vagoane in valoare de 60 de milioane de lei.

Conform anuntului de licitatie, tramvaiele trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa aiba podea complet coborata cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor si a persoanelor cu mobilitate redusa, sa aiba o capacitate de transport totala de minimum 175 de locuri, sa fie echipate cu instalatie de aer conditionat, instalatie de incalzire corespunzatoare pentru sezonul rece din municipiul Cluj Napoca, instalatie de ventilatie, sisteme de numarare a calatorilor, cu instalatie video atat pe exterior, cat si pe interior pentru fiecare modul, echipament pentru ticketing, instalatie de informare a calatorilor video la exterior si audio-video la interior, echipament Wifi pentru emisia si receptia semnalelor privind functionarea.

Potrivit aceluiasi document, noile tramvaie vor putea circula cu viteza maxima de 70 de km/h, care poate fi limitata electronic la 55 km/ora, pentru recuperarea de energie la franare.

Licitatia pentru achititia tramvaielor noi a fost fixata pentru data de 28 septembrie, potrivit rolicitatii.ro.

 

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca un tramvai noi va costa circa 1,2 milioane de euro, adica circa 5 milioane de lei. Astfel ca, din suma anuntata pentru aceasta licitatie, Primaria Cluj-Napoca ar putea achizitiona 12 noi garnituri de tramvai, care vor fi puse in circulatie dupa ce linia de tramvai va fi finalizata.

 

Municipalitatea a anuntat ca pana in luna mai va fi terminat tronsonul liniei de tramvai cuprins intre strada Bucium (cartierul Manastur) - Piata Garii, iar ulterior de va lucra pe portiunea cuprinsa intre Piata Garii si capatul Bulevardului Muncii (cartierul Iris).

 

Vezi si...

Tramvaie noi dotate cu Internet wireless in Cluj-Napoca VIDEO si FOTO

 

Comentarii Facebook